Mosselen

Een goed idee?

Dat leek ons een goed idee: lekker mosselen eten.

Helaas waren de voorverpakte mosselen op. Die zijn altijd lekker. Dat is echt smullen. Voor deze keer dan maar proberen: losse mosselen uit een bak.

Thuis volgde het gangbare procedé: de mosselen spoelen in de gootsteen. Maar wat raar: de meeste bleven openstaan. Nog eens lezen op het pakje van de mosselgroente en ook in het kookboek. Daar was toch echt het advies: openstaande schelpen weggooien. Wat moet je dan? Er bleven zo weinig mosselen over.

Besluit genomen: de mosselen in de pan en koken …

Stank …

De gekookte mosselen zagen er vreemd uit. En dan nog: die stank.

Gelukkig wonen we niet ergens buitenaf. Heel simpel was het: mosselen in een vuilniszak en in de container. Voedselvergiftiging leek ons geen redelijk alternatief. Dat werd dus eten bij De Goedheyd en verwend worden door oudste zoon.

Visbanken

Vandaag even geklaagd bij de Visbanken aan de Camaretten. Excuses voor de overlast, de vieze mosselen? Welnee. Ik had ze nooit mogen wassen met kraanwater. Je moet ze wassen in zout water (?). Want jaaaa: mosselen komen uit zout water. Het was dus ‘gewoon’ mijn eigen schuld mijn dikke bult.

Plaats een reactie